Δανειστική βιβλιοθήκη

Η βιβλιοθήκη του σχολείου μας είναι η «καρδιά» του. Εκεί παιδιά και ενήλικες ξεκινάμε ταξίδια προς την λογοτεχνική απόλαυση και την γνώση, εξερευνούμε, εμπνεόμαστε, αποκομίζουμε εμπειρίες, φανταζόμαστε… Τα βιβλία έχουν θεμελιώδη θέση στις ζωές των παιδιών. Διαβάζουμε στα παιδιά, διαβάζουμε μαζί τους, με σεβασμό στην στιγμή της ανάγνωσης.

Η βιβλιοθήκη του σχολείου μας ξεκίνησε με λίγα βιβλία και σήμερα απαριθμεί 2000 βιβλία περίπου. Στην αύξηση του αριθμού των βιβλίων έχουν διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο και οι γονείς του σχολείου που πολύ γενναιόδωρα –και τους ευχαριστούμε γι’ αυτό- κάνουν δώρο στο σχολείο μας τα βιβλία των παιδιών τους. Η βιβλιοθήκη μας έχει οργανωθεί με βάση την προτεινόμενη βιβλιογραφία για τις προσχολικές δανειστικές βιβλιοθήκες. Τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να δανειστούν βιβλία και να τα διαβάσουν με την οικογένειά τους στο σπίτι.

Τα βιβλία έχουν θεμελιώδη θέση στο σχολικό μας περιβάλλον. Ενισχύουν την εκπαιδευτική διαδικασία, πρωταγωνιστούν σε δράσεις φιλαναγνωσίας, τα ξεφυλλίζουμε μέσα στην τάξη. Γιατί… αγαπάμε τα βιβλία και θέλουμε να διαβάζουμε πολλά!